Regulament

Regulament

Evenimentul ALERG ÎN DUMBRAVA este organizat de Asociația Alerg în Dumbrava și Asociația Mia's Children și se desfășoară în ziua de 10 august 2024 în comuna Șelaru, Satul GLOGOVEANU - județul Dâmbovița în Pădurea HOMU, cu sprijinul Primăriei Selaru, Direcției Silvice Dâmbovița, Ocolului Silvic Găești și ai tuturor celor care iubesc natura, copiii și doresc un viitor mai bun. 
 
Programul evenimentului cuprinde curse de alergare pentru adulți și copii, dar și alte activități ce îi vor bucura pe cei prezenți!
 
Traseele de alergare sunt ușoare, accesibile, fără dificultăți și cuprinde în cea mai mare parte poteci și drumuri din interiorul pădurii Homu si cele de la marginea acesteia. 
Peisajul este extrem de frumos, alternând între imaginile specifice pădurii Homu - pădure seculară și terenurile cu lanuri și culturi viu colorate de Floarea Soarelui, aflate la marginea si împrejurimile pădurii la care se adaugă curcubeul de culori si mireasma florilor de câmp și a celor ce cresc în pădure. 
Vor fi porțiuni de alergare ce alternează uneori cu iarbă sau cu poteci si drumuri de pământ, suprafața de alergare fiind una specifică alergării fără dificultăți, fără să cuprindă asfalt sau șosea din beton.  
 
Participanții la Competiție sunt obligați să respecte termenii și condițiile din prezentul Regulament Oficial al Competiției (denumit în continuare “Regulament Oficial”). 
 
Regulamentul Oficial este întocmit conform legislației aplicabile în România, fiind integral disponibil pe site-ul alergindumbrava.ro și poate fi consultat și la locul de desfășurare a Competiției. 
 
Prin înscrierea la evenimentul SOCIAL-SPORTIV-CARITABIL Alerg în Dumbrava, participanții SUNT DE ACORD, ACCEPTĂ și RESPECTĂ TOATE CONDIȚIILE organizatotilor inclusiv participarea pe propria răspundere și se conformeză tuturor prevederilor, termenilor și condițiilor prezentului Regulament Oficial și ale legislației în vigoare aplicabile.
 
Doar,
Pentru persoanele care se vor înscrie la data de desfășurare, pe 10 august 2024 (în limita locurilor disponibile), organizatorii vor pune la dispozitie declarația de participare pe propria raspundere ce va fi completată si semnată.
Toți minorii care vor participa la oricare din probele la care au dreptul, pentru ridicarea kit-ului de participare trebuie să fie insoțiți de părintele/tutorele/persoana delegată cu declarația de participare descărcată, completată și semnată!
 
CAUZA CARITABILĂ 
 
Cauza socială a evenimentului sportiv „Alerg în Dumbrava”este sprijinirea Asociației Mia's Children, organizație care prin forțe proprii și cu sprijinul necondiționat al oamenilor cu suflete mari, a ajutat și continuă să ajute zeci de copii să primească identitate, să crească și să aibă acces la educație. 
Cont donații Mia'sChildren: 
IBAN RO67 BTRL RONC RT0P 6378 9503
 
Probe: 
 
• Maraton 42,5 km - 200 locuri 
• Semimaraton 21,25 km - 200 locuri 
• Cros 10 km - 200 locuri 
• Cros 4,2 km - 200 locuri 
 
• Curse pentru copii:
        400 m - 200 locuri 
        800 m - 200 locuri 
 
Alergare pe grupe de vârstă* 
 
• 7-10 ani 400 m 
• 11-14 ani: 800 m 
 
* Copiii cu vârsta peste 14 ani până la vârsta de 16 ani pot participa la cursa de 4,2 km CU ACHITAREA TAXEI DE PARTICIPARE, pe baza declarației completate și semnate de către părintele/tutorele/reprezentantul legal care însoțește minorul și este prezent pe toată durata evenimentului la competiție. 
 
* Copiii cu vârsta peste 16 ani pot participa la cursa de 10 km CU ACHITAREA TAXEI DE PARTICIPARE pe baza declarației completate și semnate de către părintele/tutorele/reprezentantul legal care însoțește 
minorul și este prezent pe toată durata evenimentului la competiție. 
 
Categorii:
 
Masculin și Feminin:
Maraton și semimaraton:
 • 18-29 ani;
 • 30-45 ani;
 • + 46 ani; 
Cros 10 km:
 • 16-29 ani;
 • 30-45 ani;
 • + 46 ani; 
Cros 4,2 km:
 • 14-29 ani;
 • 30-45 ani;
 • + 46 ani; 
 
Numărul maxim de participanți la cursele adulților: 800. 
 
• 4,2 km 200 locuri 
• 10 km 200 locuri 
• 21,25 km 200 locuri 
• 42,5 km 200 locuri 
 
Timpi Limită 
 
• Maraton : 7 ore și 10 minute;
• Semimaraton: 3 ore și 30 de minute;
• Cros 10 km: 1 oră și 40 minute;
• Cros 4,2 km: 40 minute 
Competiția va avea loc în ziua de sâmbătă 10 august 2024, în comuna Șelaru, Satul GLOGOVEANU - județul Dâmbovița în Pădurea HOMU și pe islazul satului Glogoveanu.
Startul la toate probele: Maraton 42,5 km, Semimaraton 21,25 km, Cros 10 km și Cros 4,2 km se va da eșalonat în următoarea ordine: 
 
Maraton 42,5 km ora 08.00;
Semimaraton 21,25 km ora 10.00;
Cros 10 km ora 11.00;
Cros 4,2 km ora 11.30;
 
Locul de start pentru toate cursele: 
Islazul satului GLOGOVEANU de la marginea Pădurii HOMU, lângă "Puțul lui IANCU"!
 
Accesul la locul de START este din satul GLOGOVEANU, pe drumul asfaltat ce pleacă de la Grădinița Glogoveanu - situată la intersecția cu DJ 611 ce duce către Nord (Pădurea HOMU).
 
 
Competiția se va încheia în același loc la ora 15.10 -15.30. 
Cursele copiilor vor avea loc în aceeași zi începând cu ora 12.15. 
 
Între orele 13.30-15:30 toți participanții după trecerea liniei de sosire și primirea medaliei de finisher vor putea să-și "reîncarce bateriile" servind din preparatele tradiționale "gătite cu cu mult suflet" de către echipa organizatoare unde vom oferi pentru degustare de acum delicioasa "pâine în țest" coaptă la fața locului și alte "bucate" locale cu "mămăliguță la ceaun"  proaspăt preparate și gătite la fața locului de gospodinele verișoara Ani Vlad venită de la Brașov și prietena noastră Gina Niculie cu ajutoarele lor.
 
Festivitatea de premiere se va desfășura începând cu ora 14.00
 
Concurenții trebuie să fie prezenți în ziua de 10 august 2024, în zona de START/SOSIRE/RIDICARE KIT-uri, având asupra lor documentul de identitate.
Doar cei care se vor înregistra la fața locului (dacă mai sunt locuri disponibile) cu achitarea taxei de participare în numerar, vor putea completa Declarația de participare pe propria răspundere pusă la dispoziþie de organizatori.
 
Ridicarea kit-ului de participare se va face eșalonat, începând cu ora 07.00, astfel: 
 
La ora 7.00 cu 1 oră înainte de START pentru cei de la MARATON 
 
Participanții la cursele de:
- SEMIMARATON vor putea ridica kit-ul de alergare începând cu ora 08.00, 
- CROS 10 Km vor putea ridica kit-ul de alergare începând cu ora 10.00, 
- CROS 4,2 Km vor putea ridica kit-ul de alergare începând cu ora 10.30.
 
Locul de START/SOSIRE/Ridicare Kit-uri este pe islazul satului GLOGOVEANU la marginea Pădurii HOMU 
Coordonatele geografice ale locului de START sunt:
44.4992270, 
25.3646204
 
Accesul în Zona de START, cu mașina poate fi făcut DOAR din satul GLOGOVEANU, pe drumul asfaltat ce pleacă de la Grădinița Glogoveanu - situată la intersecția DJ 611cu drumul ce duce către Nord (Pădurea HOMU.) 
 
Coordonatele geografice ale Grădiniței din Glogoveanu sunt:
44.4837123, 25.3494260
 
HARTA traseului "Google maps" de la Grădinița GLOGOVEANU până la iesirea din sat de unde se intră pe drumul neasfaltat, de unde pe lângă ultimul gard aflat pe partea dreaptă se urmează indicatoarele/marcajele către Locul de START/SOSIRE - pentru aproximativ 1 km.
 
 
 
Ședința tehnică pentru fiecare din cele 4 probe va avea loc cu 5 minute înainte de START la linia de START.
 
Încălzirea participanților se va efectua pentru fiecare probă separat cu 15 minute înainte de ora de START.
 
Înainte de începerea cursei se va intona Imnul României.
 
Ridicarea kitului pentru copii cu numerele de concurs se face la data de 10 august 2024, înainte de START.
Cei care se vor înscrie în ziua evenimentului (dacă vor mai fi locuri) vor intra în posesia kit-ului (este posibil ca anumite componente ale kit-ului să NU  mai poată fi oferite) direct la înscriere, în intervalul orar 09.00-12.00
 
Pentru ridicarea kit-ului de concurs, este necesară depunerea declaraţiei pe proprie răspundere semnată de părintele/tutorele/reprezentantul legal care însoțește copilul la competiție.
 
STARTUL pentru cursele copiilor Profesor LIVIU MARINESCU funcție de numărul participanților poate fi comun la ora 12.15  sau separat, astfel:
 
• 400 metri pentru copii cu vârsta pană la 10 ani împliniți la data evenimentului ora 12.15;
 
• 800 metri pentru copii cu vârsta peste 10 ani împliniți la data evenimentului, până la vârsta de 14 ani împliniți la data evenimentului ora 12.35;
 
Funcție de situația concretă din ziua evenimentului Startul in cursele copiilor Profesor LIVIU MARINESCU poate suferi modificări de oră de aceea recomandăm ca toți cei care doresc să participe să fie prezenți din timp la eveniment.
 
* Copiii cu vârsta peste 14 ani până la vârsta de 16 ani împliniți la data evenimentului pot participa la cursa de 4,2 km pe baza declarației completate și semnate de către părintele/tutorele/reprezentantul legal care îl însoțește și este prezent pe toată durata evenimentului la competiție.
 
* Copiii cu vârsta peste 16 ani pot participa la cursa de 10 km pe baza declarației completate și semnate de către părintele/tutorele/reprezentantul legal care îl însoțește și este prezent pe toată durata evenimentului la competiție.
 
Cursele copiilor se vor desfășura pe lungimile stabilite în zona locului de START pe trasee diferite de traseele pentru adulți sub directa îndrumare a organizatorilor!
Competiția se va desfășura pe traseul marcat de către organizatori, 

https://strava.app.link/N03WmDLjEpb 

(linkul este cel pentru traseul de 21,25 km care include și traseele de 10 km și 4,2 km).
Traseul urmează mare parte a conturului pădurii HOMU dar și linii și colnice ce străbat pădurea prin interiorul acesteia.

Participanții la proba de Maraton "in Memoriam"  
ILIE ROȘU 
ANA OROS DARABAN - 42,5 km, vor parcurge traseul de 21,25 km de 2 (două) ori. 

Acesta va fi marcat vizibil și corespunzător cu bandă de alergare, vopsea, indicatoare și în punctele importante vor exista voluntari pe traseu.
Pe toată lungimea celor 21,25 km există 4 Puncte de Hidratare unde sportivii vor găsi apă, izotonice, fructe, alimente .... și 14 Puncte de Control în care alergatorii sunt rugați să urmărească validarea trecerii.

Atenție!!!!
Absența marcajelor de pe traseul de alergare pe o lungime mai mare de 25 - 50 metri TREBUIE să se interpreteaze ca o "rătacire/abatere" de la traseu și impune "întoarcerea" 
imediată la ultimul marcaj/indicator pentru continuarea alergării pe traseul stabilit/marcat.

Startul/Sosirea vor avea loc pentru toate probele în zona de ridicare kituri pe islazul Satului Glogoveanu.

Imediat după  START se aleargă pe lângă Padurea Homu, aproximativ 700 m după care se intră în pădure și se continuă aleargarea pe aleea din interiorul acesteia, paralel cu marginea pădurii aflată pe partea dreaptă la o distanță ce variază între 10 și 30 de metri.

După parcurgerea a 1,75 km se virează 90° la stanga și după aproximativ 350 m, la aproximativ 100 m de la borna de kilometraj cu nr.2, la km 2,1 se ajunge la Punctul de Control Nr.1 (PC 1).
De la PC 1 traseul pentru alergătorii din cursele de 10 km, 21,25 km, 42,5 km vizează 90° către dreapta.
Alergătorii din cursa de  CROS 4,2 km vor vira 90° la stânga.
De la PC 1 (km 2,1) până la PC 2 traseul alergătorilor din cursele de Cros 10 km, Semimaraton 21,25 km și Maraton 42,5 km este comun alergând prin interiorul pădurii cu o ieșire din pădure la km 3,7, pentru aproximativ de 400 m unde se aleargă în exteriorul pădurii, printre terenul agricol și pădure, cu pădurea pe partea stângă și se reintră în pădure la km 4,1. 
De aici se continuă spre Sud până la intersecția cu drumul pietruit (km 4,7) unde se virează 90° la dreapta iar după aproximativ 350 de metri se ajunge la PC 2 unde se găsește și Punctul de Hidratare Nr.1.

Aici traseul pentru alergătorii din cursa de Cros 10 km va fi către stânga iar cei din cursele de Semimaraton 21,25 km și maraton 42,5 km vor vira către dreapta alergând spre Nord până la marginea pădurii aproximativ 650 m unde se virează la stânga pe lângă padure (în partea dreaptă având terenul agricol) urmărind conturului acesteia până la km 6,6 unde se reintră în pădure, PC 3.
După aproximativ 100 m traseul virează la stanga continuându-se în linie dreaptă până la intersecția cu drumul pietruit km 8,1 unde se virează 90° către dreapta, PC 4.
Trasel continuă aproximativ 2 km în linie dreaptă pe drumul pietruit către vest până la marginea pădurii unde se află Punctul De Hidratare/alimentare Nr.2 și PC 5.
De aici, după virajul spre stanga, și parcurgerea a aproximativ 20-30 de metri se virează la dreapta urmarind marcajul, alergându-se pentru aproximativ 700 de metri pe poteca/colnicul din interiorul pădurii.
La km 10,7 se iese din pădure virând 90° la dreapta, și imediat la stânga pe drumul dintre padure si terenul agricol, cu pădurea pe partea stângă și terenul agricol pe partea dreaptă pentru aproximativ 850 m, după care se reintră în pădure continuând alergarea prin pădure.
Aproape de colțul de Sud-Vest al pădurii,  aproximativ la  km 11,5 se găsește PC 6 unde alergatorii primesc la trecere prin acest loc brățara (brățările) de confirmare a trecerii prin punct.
La aproximativ Km 12,4 traseul traverseză drumul ce stăbate pădurea pe directia Sud-Est - Nord-Vest și trebuie urmărit cu atenție marcajul care este EXACT ÎN FAȚĂ , intrandu-se din nou în pădure către Nord.
După aproximativ 350 metri se ajunge în PC 7 unde  traseul de alergare virează 90°  dreapta.
Se continuă în linie dreaptă către Est trecând de km 13 și după borna cu km 14, se virează la 90° dreapta către Sud până la marginea pădurii unde se virează 90° la stânga continuând cu pădurea în stânga pentru aproximativ 550 de metri, până la intersecția cu drumul forestier pietruit care intră în pădure, unde se găsește PC 8 imediat urmând indicatorul cu  km 15.
Traseul continuă prin padure către Nord pe drumul pietruit, aproximativ 650 de metri până la PC 9 (comun cu PC 4) se virează la dreapta, se continuă către Est, se trece de indicatorul cu Km 16 și se aleargă până la PC 10 (comun cu PC 2) unde se găsește Punctul de Hidratare Nr 3 (comun cu PH 1), aproximativ Km 16,6.
De aici se virează la dreapta către direcția Sud traseul fiind comun pentru cursele de Cros 10 km, Semimaraton 21,25 km și Maraton 42,5 km.
Se aleargă în linie dreaptă aptoximativ 650 m,  se virează 90° la stânga, se continuă în linie dreaptă pentru aproximativ 300 m apoi se virează la dreapta și se aleargă 250 m.
La prima bifurcație se continuă către stânga în directia Cantonului Pădurarului, PC 11.
ATENȚIE- TOȚI participanții TREBUIE să vireze către stânga spre interiorul padurii către direcția Nord către indicatorul cu Km 18  continuând drept înainte până la intersecția cu drumul forestier pietruit, PC 12, unde se virează la dreapta și se aleargă pe acesta către Est până la PC 13, ( comun cu PC 1), aproximativ Km 19,1.
ATENȚIE - alergătorii de la cursa de maraton pentru a nu risca descalificarea, TREBUIE să vireze la DREAPA ca să ajungă la locul de START de unde începe bucla a 2-a. 
Din PC 13 până la SOSIRE traseul este comun pentru toate cele 4 probe, Cros 4,2 km, Cros 10 Km, Semimaraton 21,25 km și Maraton 42,5 km.

Se aleargă către sud aproximativ 1 km. 
La aproximativ 150 de metri după Km 20 se virează la dreapta continuând către Cantonul Padurarului pe direcția Est - Vest unde se trece pe la ultimul Punct de control PC 14 (comun cu PC 11).

După trecerea pe lângă fântâna de la Canton se virează la stânga și se aleargă  către Sud pe drumul ce duce la ieșirea din pădure.
La doar cîțiva metri înainte de ieșirea din pădure se virează la stânga, urmărind marcajul și se iese pe islaz cu pădurea în stânga.
Se continuă pe lângă fântână ("Puțul lui Iancu") și zona organizatorică până la linia de SOSIRE.
Pe toată durata alegătorii, concurenții  vor urmări marcajele, indicatoarele aflate pe traseu și vor respecta indicațiile voluntarilor. RESPONSABILITATEA respectării traseului aparținând ALERGĂTORILOR.

Alergatorii care vor încălca indicațiile și se vor abate de la traseul de alergare vor fi DESCALIFICATI.

Este obligatorie urmărirea VALIDĂRII  de către fiecare alergător a trecerii prin fiecare PUNCT de CONTROL.

Programul de ridicare a kitului de participare este:

Participanții care vor fi prezenți din SEARA ZILEI DE 9 august 2024 pot să ridice Kit-ul în intervalul 19.00 - 21.00 de la cortul aflat lângă fântână, în zona de START/SOSIRE.

Pentru o cât mai eficientă desfășurare a evenimentului, asigurând și un climat de siguranță pentru toți cei prezenți, alergători, voluntari și organizatori RUGĂM pe toți cei care vor ridica Kit-urile de alergare în ziua de 10 august 2024 să respecte programul de ridicare a acestora, înainte de START, astfel:

- în intervalul orar 07.00-07.50 - au prioritate să ridice kit-ul participanții la cursa de MARATON Ilie Rosu -  Ana Oros  Daraban;

- în intervalul orar 08.00-08.50 au prioritate să ridice kit-ul alergatorii înscriși la SEMIMARATON;

- în intervalul orar 10.00-10.50 au prioritate sa ridice kit-ul cei înscriși la CROS 10 Km; 

- în intervalul orar 10.50-11.20 CROS 4,2;  

Pentru înscrierile efectuate după data de 
1 august 2024  organizatorii NU garantează primirea integrală a kit-ului de participare
Începând de la ediția a 3-a cursele copiilor poartă numele și sunt dedicate "IN MEMORIAM" Profesorului LIVIU MARINESCU, sufletul acțiunilor cultural sportive din comuna Șelaru în toți anii cât a trăit.
 
Înscrierile copiilor se fac pe website până la data de 05.08.2024 sau la locul de START (funcție de disponibilitate) pe 10 august 2024 până la ora 12:00 unde taxa de participare se poate achita doar în numerar (recomandăm folosirea în măsura în care este posibil, înscrierea pe website pentru evitarea aglomerației la data evenimentului).
 
În cazul grupurilor de copii ce fac parte din aceeași unitate de învățământ prezenți la eveniment însoțiți de către un cadru didactic sau o altă persoană delegată special de unitatea de învățământ, recomandăm ca aceștia să aducă și să pună la dispoziția organizatorilor tabelele cu toate datele de înregistrare ale copiilor, pe categorii de vârstă și sex, tabel care să cuprindă următoarele coloane:
 
• Numele și prenumele copilului
 
• Data nașterii.
 
• Numele și prenumele părintelui/tutorelui
 
• O coloană necompletată unde organizatorii vor nota numărul de concurs al copilului
 
Tabelul va avea consemnat 
 
• Numele și prenumele persoanei delegate și va fi semnat de către acesta.
 
• Însoțitorul/delegatul unității de învățământ va avea asupra sa tipărite și semnate pentru fiecare copil declarațiile de participare semnate de catre părinte/tutorele legal, declarație care se descarcă de pe acest site. 
 
Ridicarea kitului pentru copii cu numerele de concurs se face la data de 10 august, înainte de START, sau direct la înscriere pentru cei care se înscriu la data evenimentului, în intervalul orar 09:00-12:00, după finalizarea preluării kitului de către participanții la cursele adulților.
Pentru ridicarea kit-ului de concurs, este necesară depunerea declaraţiei pe proprie răspundere semnată de părintele/tutorele/reprezentantul legal care însoțește copilul la competiție.
 
STARTUL pentru cursele copiilor Profesor LIVIU MARINESCU funcție de numărul acestora la decizia organizatorilor poate fi comun la ora 12.15 sau separat.
 
• 400 metri pentru copii cu vârsta pană la 10 ani împliniți la data evenimentului ora 12:15;
 
• 800 metri pentru copii cu vârsta peste 10 ani împliniți la data evenimentului, până la vârsta de 14 ani împliniți la data evenimentului ora 12:35;
 
Funcție de situația concretă din ziua evenimentului Startul in cursele copiilor Profesor LIVIU MARINESCU poate suferi modificări de oră de aceea recomandăm ca toți cei care doresc să participe să fie prezenți din timp la eveniment.
 
Cursele copiilor se vor desfășura pe lungimile stabilite în zona locului de START.
 
ATENȚIE!
 
Pentru înscrierile efectuate după data de 1 august 2024 organizatorii NU mai pot garanta primirea integrală a kit-ului de participare.
 
* Copiii cu vârsta peste 14 ani până la vârsta de 16 ani împliniți la data evenimentului, la cerere, pot participa la cursa de 4,2 km achitând taxa de participare corespunzatoare cursei punând la dispoziția organizatorilor declarațiile completate și semnate de către părintele/tutorele/reprezentantul legal care îl însoțește la ridicarea kitului și este prezent pe toată durata evenimentului la competiție.
 
* Copiii cu vârsta peste 16 ani pot participa la cerere la cursa de 10 km achitând taxa de participare corespunzatoare cursei, punând la dispoziția organizatorilor declarațiile completate și semnate de către părintele/tutorele/reprezentantul legal care îl însoțește la ridicarea kitului și este prezent pe toată durata evenimentului la competiție
Condiții ce trebuie îndeplinite de concurenți pentru a participa la competiție:
 
• Pentru probele Maraton 42,5 km și Semimaraton - 21,25 km să aibă cel puțin 18 ani împliniți cel târziu pe 10.08.2024.
 
• Pentru proba de 10 km să aibe cel puțin 16 ani împliniți cel târziu pe 10.08.2024 .
• Pentru proba de 4,2 km să aibă cel puțin 14 ani împliniți cel târziu pe 10.08.2024 .
 
• Fiecare participant trebuie să aibă asupra sa un act de identitate în original.
Toți participantii cu vârsta de peste 18 ani înscriși la evenimentul SOCIAL-SPORTIV-CARITABIL "Alerg în Dumbrava" prin completarea formularului de înscriere de pe site-ul evenimentului ACCEPTĂ TOATE CONDIȚIILE si sunt DE ACORD cu respectarea lor, declarația de participare fiind obligatorie DOAR penttu cei care se vor înregistra in ziua de 10 august, la fața locului ( dacă vor msi exista locuri disponibile).
 
• Fiecare participant care nu a implinit 18 ani pâna la data de 10 august 2024 va participa doar însoțit de un adult părinte/tutore/însoțitor legal si va prezenta la ridicarea kit-ului de participare Declarația descărcată de pe site-ul www.alergindumbrava.ro completată și semnată de catre persoana care însoțește minorul la eveniment, organizatoarii nefiind răspunzătoari pentru eventuale accidente sau alte prejudicii suferite de alergător în urma participării la această competiție.
 
NOTĂ:
Participanții care vor fi prezenți din SEARA zilei de 9 august pot să ridice Kitul in intervalul 19.00-21.00;
 
Pentru o cât mai eficientă desfășurare a evenimentului, asigurând și un climat de siguranță pentru toți cei prezenți, alergători, voluntari și organizatori RUGĂM pe toți cei care vor ridica Kit-urile de alergare în ziua de 10 august să respecte programul de ridicare a acestora, înainte de START, astfel:
 
 - în intervalul orar 07.00-07.50 au prioritate la ridicarea kit-ului participanții în cursa de MARATON;.
 
 - în intervalul orar 08.00 - 09,50 - au prioritate participanții din cursa de SEMIMARATON;
 
- în intervalul orar 09.50 -10.50 au prioritate cei înscriși la cursa de CROS 10 Km; 
 
- în intervalul orar 10.50 -11.20 - CROS 4,2;
Condiții ce trebuie îndeplinite de concurenți pentru a participa la competiție:
 
• Pentru probele Maraton 42,5 km și Semimaraton - 21,25 km să aibă cel puțin 18 ani împliniți cel târziu pe 10.08.2024.
 
• Pentru proba de 10 km să aibe cel puțin 16 ani împliniți cel târziu pe 10.08.2024.
 
• Pentru proba de 4,2 km să aibă cel puțin 14 ani împliniți cel târziu pe 10.08.2024.
 
• Să aibă asupra sa un act de identitate în original , declarațiile necesare descărcate, completate și semnate.
 
• Înscrierea la eveniment se face cu ACCEPTAREA tututor condițiilor impuse de catre organizazoti și legislația în vigoare PARTICIPAREA fiind pe PROPRIA RĂSPUNDERE.
Participanții  cu vârsta minimă de 18 ani împliniți care se înscriu la data evenimentului pe 10 august 2024 vor, completa si semna Declarația de participare pusa la dispoziție de organizatori și prin intermediul părintelui/tutorelui/însoțitorului legal prezent la eveniment, pentru  persoanele care participă la cursele copiilor, cros 4,2 km, respectiv cros10 km și nu au împlinit 18 ani și să predea declarația organizatorilor la ridicarea Kit-ului de participare, organizatoarii nefiind răspunzătoari pentru eventuale accidente sau alte prejudicii suferite de alergători în urma participării la această competiție.
 
NOTĂ:
 
Participanții care vor fi prezenți din SEARA zilei de 9 august pot să ridice Kitul in intervalul 19.00-21.00;
 
Pentru o cât mai eficientă desfășurare a evenimentului, asigurând și un climat de siguranță pentru toți cei prezenți, alergători, voluntari și organizatori RUGĂM pe toți cei care vor ridica Kit-urile de alergare în ziua de 10 august să respecte programul de ridicare a acestora, înainte de START, astfel:
 
 - în intervalul orar 07.00-07.50 au prioritate la ridicarea kit-ului participanții în cursa de MARATON;.
 
 - în intervalul orar 08.00 - 09,50 - au prioritate participanții din cursa de SEMIMARATON;
 
- în intervalul orar 09.50 -10.50 au prioritate cei înscriși la cursa de CROS 10 Km; 
 
- în intervalul orar 10.50 -11.20 - CROS 4,2;
 

Echipament recomandat :

– încălţăminte de trail (se aleargă pe iarbă, pe potecă și drum de țară) ;

- un tricou de poliester (dacă se folosește alt tricou decât cel din kit-ul oferit) ;

- şapcă (opțional) ;

- ochelari de soare cu protecție UV (opțional);

Deoarece pot exista și anumite porțiuni în care iarba crescută să poată provoca zgârieturi, purtarea de jambiere sau șosete până în zona genunchiului, sau pantaloni de alergare lungi poate reprezenta o soluție ce va fi în sprijinul alergătorilor.

Obiectele personale ale participanților vor putea fi depozitate în zona de start, după ora 07.00, prin grija organizatorilor. Acestea vor putea fi ridicate după sosire, pe baza numărului de concurs.

Recomandăm să nu lăsați obiecte sau alte lucruri de valoare în bagaje.

Fiecare concurent va avea numar cu CIP de cronometrare.
 
Fiecare participant este rugat sa VALIDEZE trecerea prin fiecare Punct de Control și să poarte numărul de alergare cu CIP-ul de cronometraj în partea din față pentru a putea fi citit de către arbitrii aflați în Punctele de Control si pe traseul de alergare.
 
Absența Validării atrage după sine DESCALIFICAREA.
 
În cazul în care din diverse motive un alergător este nevoit să abandoneze este rugat să se deplaseze către cel mai apropiat Punct de Control.
Clasamentul oficial va fi disponibil după cursă pe www.alergindumbrava.ro. și pe siteul www.my-run.ro
 
Fiecare alergător din toate probele de Maraton 42,5 km, Semimaraton 21,25 km, Cros 10 km și Cros de 4,2 km care va încheia cursa va primi medalia de finisher!
 
Ocupanții locurilor 1, 2 și 3 la Open și categoriile de vârstă vor primi cupe, diplome și cadouri oferite cu generozitate de sponsori și colaboratori.
 
Cei care se vor clasa pe locurile 1, 2, 3 la OPEN, masculin și feminin, vor fi premiați doar la Open.
 
Pentru toate persoanele cu amintiri de peste 60+ care nu vor "pride" podiumul organizatorii vor oferi DIPLOMA DE ONOARE și vor fi recunoscute și aplaudate  în mod festiv!
Cel/cea mai în vârstă participant/participantă va primi onoruri speciale.
Numar de locuri:
Adulti: Masculin și feminin
 
  4,2 km 200 locuri
   10 km 200 locuri
21,5 km 200 locuri
   43 km 200 locuri
 
Taxa de inscriere pentru toate cursele (4,2 km, 10 km, 21,25 km respectiv 42,5 km):
 
Happy Registration Days:
130 lei până la 31.05.2024 ora 24.00
 
150 lei de la 01.06 - până la data de 30.06 ora 24.00
170 lei de la 01.07 până la data de 05.08 ora 24.00
Data închidere înscrieri online 05.08 ora 24.00
Taxa de înscriere în ziua evenimentului 10 august 2024 cu plata numerar - doar dacă mai sunt locuri disponibile - 180 lei/persoană. 
 
COPII - băieții și fete
Numar de locuri:
  7-10 ani 400 m - 200 locuri;
11-14 ani 800 m - 200 locuri;
 
Taxe inscriere copiii:
Happy Registration Days:
50 lei până la 31.05.2024 ora 24.00
 
60 lei de la 01.06.2024- până la data de 30.06.2024 ora 24.00
70 lei de la 01.07 până la data de 05.08.2024 ora 24.00
Taxa de înscriere în ziua evenimentului 10 august 2024 cu plata numerar - doar dacă mai sunt locuri disponibile - 80 lei/persoană. 
 
Data închidere înscrieri online 05.08.2024 ora 24.00.
 
Pentru a putea beneficia de Tricoul Tehnic si medalia de finisher recomandăm înscrierea înainte de data de 31 iulie 2024.
 
Pentru cei care se vor înscrie după această dată, inclusiv celor care se vor înscrie în ziua evenimentului (unde NU exista posibilitate de achitare cu card bancar, doar plătind în numerar), organizatorii vor putea oferi kit-ul de concurs cu tricou în limita disponibilităților.
 
Pentru plățile cu card sau prin virament, recomandăm ca plata să fie efectuată și confirmată până pe data de 01.08.2024.
Înscrierile se fac până pe 07 august 2023 online (sau până la ocuparea locurilor pentru fiecare cursă) și pe 12 august 2023 la fața locului în limita locurilor disponibile cu achitarea taxei de participare doar în numerar.
Pentru cei înscriși după 31 iulie ora 24.00 nu se mai garantează primirea tuturor componentelor KIT-ului de participare.

www.alergindumbrava.ro/inscrieri

Toți alergătorii de la cursele pentru adulți și copii care au domiciliul în localitățile aparținând comunei Șelaru, după competarea înscrierii vor contacta prin Watsap/email/telefon organizatorii pentru primirea de informatii suplimentare legate de modul de achitare a taxei de participare.

Ofertă specială valabilă până la 15 iulie 2023 ora 24.00.
Pentru înscrieri multiple (grup de minim 5 persoane – a 6-a gratis).

În situația înscrierilor de grupuri mai mari de 5 persoane - validarea persoanei care beneficiază de gratuitate se face doar după trimiterea prin email organizatorilor pe adresa:
glogoveanu2018@gmail.com 
a listei cu cele 5 persoane înscrise, data înscrierii, cursele la care sunt înscrise si dovada achitării taxei de participare pentru fiecare din cei 5 membri ai grupului, din care să reiasă faptul că toți cei 5 s-au înregistrat intr-un interval de 1-3 zile și au achitat taxa de participare.
Cea de a 6-a persoană, care beneficiază de gratuitate, este persoana care se înregistrează pe site fără să achite taxa de participare și care v-a trimite emailul în care solicită validarea inscrierii.
Eventual, pentru confirmare puteți suna la 0724616087.

Cu autovehicule proprietate personală din direcția București pe A1/E81 până la:

 • KM 50 (imediat după OMV) - ieșirea spre Corbii Mari, pe DJ711A, DN61, DJ701,DJ611, prin localitățile CorbiiMari-Vadu Stanchi-Gratia-Sârbenii de Jos-Sârbeni-Glogoveanu - la Grădinița Glogoveanu se virează la dreapta      https://maps.app.goo.gl/EKFpXpUXcua6hYf96
 • KM 70 ieșirea spre Ghimpați, pe DJ611 și DC86, prin localitățile Petrești (la intersecție se ține dreapta) spre Vișina-Fierbinți-Șelaru-Glogoveanu, inainte de Grădinița Glogoveanu se virează la  stânga **                                                https://maps.app.goo.gl/jN2bMiUtuXmUNF4dA  

Pentru cei care vin din direcția Târgoviște-Găești sau dinspre Pitești, de la Petrești urmați același traseu**. 

Parcarea autovehiculelor va fi permisă în zona de Start/Sosire în spațiul delimitat de catre organizatori.

ATENȚIE - de la ieșirea din satul Glogoveanu, se virează la dreapta  pe un drum specific drumurilor de țară și pe islazul satului (aproximativ 1 km).

Pentru participanții la eveniment (concurenți-voluntari-susținători-simpatizanți) care nu dispun de mijloace de transport, va rugam sa ne sunati pentru a cauta impreuna cea mai buna solutie prin care sa puteti ajunge la eveniment.

Persoana de contact:

 • Dan Zarafin, tel 0724616087, 
 • glogoveanu2018@gmail.com

În localitățile învecinate NU există pensiuni sau alte spații de cazare, doar cei din zonă pot apela la cunoștințe și rude unde pot să găsească locuri de cazare.

Vă așteptăm pe toți cei cărora vă place sa petreceți o noapte în natură, sub cerul înstelat cu cortul personal.

Nu se plătește taxa de campare și există spațiu suficient.