Regulament

Regulament

Evenimentul ALERG ÎN DUMBRAVA este organizat de Asociația Alerg în Dumbrava și Asociația Mia's Children și se desfășoară în ziua de 12 august 2023 în comuna Șelaru, Satul GLOGOVEANU - județul Dâmbovița în Pădurea HOMU, cu sprijinul Primăriei Selaru, Direcției Silvice Dâmbovița, Ocolului Silvic Găești și ai tuturor celor care iubesc natura, copiii și doresc un viitor mai bun. 
 
Programul evenimentului cuprinde curse de alergare pentru adulți și copii, dar și alte activități ce îi vor bucura pe cei prezenți!
 
Traseele de alergare sunt ușoare, accesibile, fără dificultăți și cuprinde în cea mai mare parte poteci și drumuri din interiorul pădurii Homu si cele de la marginea acesteia. 
Peisajul este extrem de frumos, alternând între imaginile specifice pădurii Homu - pădure seculară și terenurile cu lanuri și culturi viu colorate de Floarea Soarelui, aflate la marginea si împrejurimile pădurii la care se adaugă curcubeul de culori si mireasma florilor de câmp și a celor ce cresc în pădure. 
Vor fi porțiuni de alergare ce alternează uneori cu iarbă sau cu poteci si drumuri de pământ, suprafața de alergare fiind una specifică alergării fără dificultăți, fără să cuprindă asfalt sau șosea din beton.  
 
Participanții la Competiție sunt obligați să respecte termenii și condițiile din prezentul Regulament Oficial al Competiției (denumit în continuare “Regulament Oficial”). 
 
Regulamentul Oficial este întocmit conform legislației aplicabile în România, fiind integral disponibil pe site-ul alergindumbrava.ro și poate fi consultat și la locul de desfășurare a Competiției. 
 
Prin participarea la această Competiție, concurenții sunt de acord să respecte și să se conformeze tuturor prevederilor, termenilor și condițiilor prezentului Regulament Oficial și ale legislației în vigoare aplicabile și să se prezinte la eveniment cu declarația pe proprie răspundere descărcată și semnată.
 
Doar pentru persoanele care se vor înscrie la data de desfășurare, pe 12 august 2023 (în limita locurilor disponibile), organizatorii vor pune la dispozitie declarația de participare pe propria raspundere ce va fi completată si semnată.
 
CAUZA CARITABILĂ 
 
Cauza socială a evenimentului sportiv „Alerg în Dumbrava”este sprijinirea Asociației Mia's Children, organizație care prin forțe proprii și cu sprijinul necondiționat al oamenilor cu suflete mari, a ajutat și continuă să ajute zeci de copii să primească identitate, să crească și aibă acces la educație. 
Probe: 
 
• Maraton 42,5 km - 200 locuri 
• Semimaraton 21,25 km - 200 locuri 
• Cros 10 km - 200 locuri 
• Cros 4,2 km - 200 locuri 
 
• Curse pentru copii:
        400 m - 200 locuri 
        800 m - 200 locuri 
 
Alergare pe grupe de vârstă* 
 
• 7-10 ani 400 m 
• 11-14 ani: 800 m 
 
* Copiii cu vârsta peste 14 ani până la vârsta de 16 ani pot participa la cursa de 4,2 km CU ACHITAREA TAXEI DE PARTICIPARE, pe baza declarației completate și semnate de către părintele/tutorele/reprezentantul legal care însoțește minorul și este prezent pe toată durata evenimentului la competiție. 
 
* Copiii cu vârsta peste 16 ani pot participa la cursa de 10 km CU ACHITAREA TAXEI DE PARTICIPARE pe baza declarației completate și semnate de către părintele/tutorele/reprezentantul legal care însoțește 
minorul și este prezent pe toată durata evenimentului la competiție. 
 
Categorii:
 
Masculin și Feminin:
Maraton și semimaraton:
 • 18-29 ani;
 • 30-45 ani;
 • + 46 ani; 
Cros 10 km:
 • 16-29 ani;
 • 30-45 ani;
 • + 46 ani; 
Cros 4,2 km:
 • 14-29 ani;
 • 30-45 ani;
 • + 46 ani; 
 
Numărul maxim de participanți la cursele adulților: 800. 
 
• 4,2 km 200 locuri 
• 10 km 200 locuri 
• 21,25 km 200 locuri 
• 42,5 km 200 locuri 
 
Timpi Limită 
 
• Maraton : 7 ore și 10 minute;
• Semimaraton: 3 ore și 30 de minute;
• Cros 10 km: 1 oră și 40 minute;
• Cros 4,2 km: 40 minute 
Competiția va avea loc în ziua de sâmbătă 12 august 2023, în comuna Șelaru, Satul GLOGOVEANU - județul Dâmbovița în Pădurea HOMU 
Startul la toate probele: Maraton 42,5 km, Semimaraton 21,25 km, Cros 10 km și Cros 4,2 km se va da, respectând toate condițiile de siguranță și securitate a tuturor celor implicați (organizatori, alergători, susținători, voluntari) eșalonat în următoare ordine: 
 
Maraton 42,5 km ora 08.00;
Semimaraton 21,25 km ora 10.00;
Cros 10 km ora 11.00;
Cros 4,2 km ora 11.30;
 
Startul va fi din același loc, de pe islazul satului GLOGOVEANU de la marginea Pădurii HOMU.
Accesul la locul de START este din satul GLOGOVEANU, pe drumul asfaltat ce pleacă de la Grădinița Glogoveanu - situată la intersecția cu DJ 611 ce duce către Nord (Pădurea HOMU).
 
 
Competiția se va încheia în același loc la ora 15.10 -15.30. 
Cursele copiilor vor avea loc în aceeași zi începând cu ora 12.15
 
Între orele 14.00-15:30 toți participanții care vor trece linia de sosire vor putea să-și "încarce bateriile"; servind câte o porție din preparatele tradiționale "gătite cu cu mult suflet" de către echipa organizatoare.
 
Funcție de disponibilitățile ajutoarelor pe care le vom primi din partea sătenilor ne vom strădui să oferim pentru degustare tradiționala "pâine în țest" coaptă la fața locului și "mămăliguță la ceaun" însoțită de "alte bucate" :).
 
Festivitatea de premiere se va desfășura începând cu ora 13:30. 
 
Concurenții trebuie să fie prezenți în ziua de 12 august 2023, în zona de START/SOSIRE/RIDICARE KIT-uri, având asupra lor documentul de identitate împreună cu Declarația de participare pe propria răspundere descărcată, completată și cu cel putin: 
 
1 oră înainte de START pentru cei de la MARATON 
respectiv cu minim 
 
2 ore 30 minute înainte de START pentru cei de la SEMIMARATON, CROS 10 Km și CROS 4,2 Km 
Locul de START/SOSIRE/Ridicare Kit-uri este pe islazul satului GLOGOVEANU de la marginea Pădurii HOMU 
 
Accesul în Zona de START, pe jos/masina este DOAR din satul GLOGOVEANU, pe drumul asfaltat ce pleacă de la Grădinița Glogoveanu - situată la intersecția DJ 611cu drumul ce duce către Nord (Pădurea HOMU.) 

HARTA traseului "Google maps" de la Grădinița GLOGOVEANU până la iesirea din sat de unde se intră pe drumul catre Locul de START/SOSIRE

 https://maps.app.goo.gl/uYPU6L5Wm1Gbwqs6A

HARTA traseului "Google maps" de la iesirea din satul GLOGOVEANU catre Locul de START/SOSIRE - aproximativ 600 m

https://maps.app.goo.gl/Js1aPkar73n2HY5Q8

Ședința tehnică pentru fiecare din cele 4 probe va avea loc cu 5 minute înainte de START la linia de START.

Încălzirea participanților se va efectua pentru fiecare probă separat cu 15 minute înainte de ora de START.

Înainte de începerea cursei se va intona Imnul României.

Ridicarea kitului pentru copii cu numerele de concurs se face la data de 12 august 2023, înainte de START.
Cei care se vor înscrie în ziua evenimentului (dacă vor mai fi locuri) vor întra în posesia kit-ului (în măsura în care vor putea fi oferite elementele acestuia) direct la înscriere, în intervalul orar 09.00-12.00

Pentru ridicarea kit-ului de concurs, este necesară depunerea declaraţiei pe proprie răspundere semnată de părinle/tutorele/reprezentantul legal care însoțește copilul la competiție.

STARTUL pentru cursele copiilor Profesor LIVIU MARINESCU se dă separat pentru fiecare din cele 2 curse*,

• 400 metri pentru copii cu vârsta pană la 10 ani împliniți la data evenimentului ora 12.15;

• 800 metri pentru copii cu vârsta peste 10 ani împliniți la data evenimentului, până la vârsta de 14 ani împliniți la data evenimentului ora 12.35;

Funcție de situația concretă din ziua evenimentului Startul in cursele copiilor Profesor LIVIU MARINESCU poate suferi modificări de oră de aceea recomandăm ca toți cei care doresc să participe să fie prezenți mai din timp la eveniment.

* Copiii cu vârsta peste 14 ani până la vârsta de 16 ani împliniți la data evenimentului pot participa la cursa de 4,2 km pe baza declarației completate și semnate de către părintele/tutorele/reprezentantul legal care îl însoțește și este prezent pe toată durata evenimentului la competiție.

* Copiii cu vârsta peste 16 ani pot participa la cursa de 10 km pe baza declarației completate și semnate de către părintele/tutorele/reprezentantul legal care îl însoțește și este prezent pe toată durata evenimentului la competiție.

Cursele copiilor se vor desfășura pe lungimile stabilite în zona locului de START pe trasee diferite de traseele pentru adulți sub directa îndrumare a organizatorilor!
Competiția se va desfășura pe traseul marcat de către organizatori, 

https://strava.app.link/N03WmDLjEpb 

(linkul este cel pentru traseul de 21,25 km care include și traseele de 10 km și 4,2 km).
Traseul urmează mare parte a conturului pădurii HOMU dar și linii și colnice ce străbat pădurea prin interiorul acesteia.

Participanții la proba de Maraton "ANA OROS DARABAN" - 42,5 km, vor parcurge traseul de 21,25 km de 2 (două) ori. 

Acesta va fi marcat vizibil și corespunzător cu bandă de alergare, vopsea, indicatoare și în punctele importante vor exista voluntari pe traseu.
Pe toată lungimea celor 21,25 km există 4 Puncte de Hidratare unde sportivii vor găsi apă, izotonice, fructe, alimente .... și 14 Puncte de Control în care alergatorii sunt rugati să urmărească validarea trecerii.
Atenție!!!!
Absența marcajelor de pe traseul de alergare pe o lungime mai mare de 25 - 50 metri TREBUIE se interpreteaze ca o "rătacire/abatere" de la traseu și impune "întoarcerea" imediată la ultimul marcaj/indicator pentru continuarea alergării pe traseul stabilit.

Startul/Sosirea vor avea loc pentru toate probele în zona de ridicare kituri pe islazul Satului Glogoveanu.

Imediat după  START se aleargă pe lângă Padurea Homu, aproximativ 700 m după care se intră în pădure și se continuă aleargarea pe aleea aflată în interiorul acesteia, paralel cu marginea pădurii aflată pe partea dreaptă la o distanță ce variază între 10 și 30 de metri.

După parcurgerea a 1,75 km se virează la stanga și după aproximativ 350 m (km 2,1) se ajunge la Punctul de Control Nr.1 (PC 1).
În PC 1 traseul pentru alergătorii din cursele de 10 km, 21,5 km, 42,5 km vizează către dreapta urmând marcajul.
Alergătorii din cursa de  CROS 4,2 km vor vira la stânga.
De la PC 1 (km 2,1) până la PC 2 (km 5) traseul alergătorilor din cursele de Cros 10 km, Semimaraton 21,25 km și Maraton 42,5 km este comun alergând prin interiorul pădurii cu o ieșire din pădure la km 3,7, pentru aproximativ de 400 m unde se aleargă în exteriorul pădurii, printre terenul agricol și pădure, cu pădurea pe partea stângă și se intră din nou în pădure la km 4,1. 
De aici se continuă spre Sud până la intersecția cu drumul pietruit (km 4,7) unde se virează la dreapta iar după aproximativ 350 de metri se ajunge la PC 2 unde se găsește și Punctul de Hidratare Nr.1 (Km 5).

De aici traseul pentru alergătorii din cursa de Cros 10 km va fi către stânga iar cei din cursele de Semimaraton 21,25 km și maraton 42,5 km vor vira către dreapta.

Se va alerga către Nord până la marginea pădurii aproximativ 650 m unde se va vira la stânga pe lângă padure (în partea dreaptă având terenul agricol) până la km 6,6 unde se reintră în pădure, PC 3.
După aproximativ 150 m traseul virează la stanga. Se aleargă în linie dreaptă până la intersecția cu drumul pietruit km 8,1 unde se virează către dreapta, PC 4.
Trasel continuă aproximativ 2 km în linie dreaptă pe drumul pietruit către vest până la km 10 unde se află Punctul De Hidratare/alimentare Nr.2 și PC 5.
De aici, după virajul spre stanga, pentru aproximativ 700 de metri se aleargă pe poteca din interiorul pădurii.
La km 10,7 se iese din pădure, traseul continuând cu pădurea pe partea stângă și terenul agricol pe partea dreaptă pentru aproximativ 850 m, după care se reintră în pădure continuând alergarea prin pădure.
Aproape colțul de Sud-Vest al pădurii,  aproximativla  km 11,8 se găsește PC 6 unde alergatorii primesc la trecere prin acest loc brățara (brățările) de confirmare a trecerii prin punct.
La aproximativ Km 12,4 traseul traverseză drumul ce stăbate pădurea pe directia Sud-Est - Nord-Vest și trebuie urmărit cu atenție marcajul care este exact în față, intrandu-se din nou în pădure.
După alți aproximativ 350 se ajunge în PC 7 unde  traseul de alergare virează la dreapta.
Se continuă în linie dreaptă către Est iar după km 14, se virează la dreapta către Sud alergând până la marginea pădurii unde se continuă cu pădurea în stânga pentru aproximativ 550 de metri, până la intersecția cu drumul forestier pietruit care intră în pădure, unde se găsește PC 8 - APĂ.

Traseul continuă către Nord pe drumul pietruit, aproximativ 650 de metri se trece prin PC 9 (comun cu PC 4) se virează la dreapta, se trece de borna cu Km 16 și se aleargă până la PC 10 (comun cu PC 2) și Punctul de Hidratare Nr 3 (comun cu PH 1), aproximativ Km 16,6.
Aici se virează la dreapta către direcția Sud. 
De aici traseul este comun pentru cursele de Cros 10 km, Semimaraton 21,25 km și Maraton 42,5 km.
Se aleargă în linie dreaptă aproximativ 650 de metri dupa care traseul virează la stânga pentru aproximativ 300 m apoi se virează la dreapta pentru aproximativ 250 m.
La prima bifurcație se continuă spre stânga către Cantonului Pădurarului, PC 11.
Aici se virează la stânga către direcția Nord se trece de Km 18 și se continuă drept înainte până la intersecția cu drumul forestier pietruit, PC 12, unde se virează la dreapta și se aleargă pe acesta către Est până la PC 13, ( comun cu PC 1), aproximativ Km 19,1.
ATENȚIE - alergătorii de la cursa de maraton pentru a nu risca descalificarea, TREBUIE să vireze la dreapa, traseul fiind din nou comun pentru toate cele 4 probe, Cros 4,2 km, Cros 10 Km, Semimaraton 21,25 km și Maraton 42,5 km.

Se aleargă către sud aproximativ 1 km. 
La aproximativ 250 de metri după borna cu Km 20 se virează la dreapta continuând către Cantonul Padurarului pe direcția Est - Vest unde se trece pe la ultimul Punct de control PC 14 (comun cu PC 11).

După trecerea pe lângă fântâna de la Canton se virează la stânga și se aleargă  către Sud pe drumul ce duce la ieșirea din pădure.
La doar cîțiva metri înainte de ieșirea din pădure se virează la stânga, urmărind marcajul și se iese pe islaz cu pădurea în stânga.
Se continuă pe lângă fântână ("Puțul lui Iancu") și zona organizatorică până la linia de SOSIRE.
Pe toată durata alegătorii, concurenții  vor urmări marcajele, indicatoarele aflate pe traseu și vor respecta indicațiile voluntarilor. RESPONSABILITATEA respectării traseului aparținând ALERGĂTORILOR.

Alergatorii care vor încălca indicațiile și se vor abate de la traseul de alergare vor fi DESCALIFICATI.

Este obligatorie urmarirea VALIDĂRII  de către fiecare alergător a trecerii prin fiecare PUNCT de CONTROL.

Programul de ridicare a kitului de participare este:

Participanții care vor fi prezenți din SEARA ZILEI DE 11 august 2023 pot să ridice Kitul în intervalul 18.00 - 21.00 de la cortul aflat  lângă fântână, în zona de START/SOSIRE.

Pentru o cât mai eficientă desfășurare a evenimentului, asigurând și un climat de siguranță pentru toți cei prezenți, alergători, voluntari și organizatori RUGĂM pe toți cei care vor ridica Kit-urile de alergare în ziua de 12 august 2023 să respecte programul de ridicare a acestora, înainte de START, astfel:

 - în intervalul orar 06.30-07.45 - au prioritate sa ridice kit-ul participanții la cursa de MARATON ANA OROS DARABAN;

 - în intervalul orar 07.50 -09.45 au prioritate să ridice kit-ul alergatorii înscriși la SEMIMARATON;

-  în intervalul orar 09.50 -10.45. au prioritate sa ridice kit-ul cei înscriși la CROS 10 Km; 

-  în intervalul orar 10.50 -11.15 - CROS 4,2;  

Pentru înscrierile efectuate după data de 1 august 2023 organizatorii NU garantează primirea integrală a kit-ului de participare. 
Începând de la ediția a 3-a cursele copiilor poartă numele și sunt dedicate "IN MEMORIAM" Profesorului LIVIU MARINESCU, sufletul acțiunilor cultural sportive din comuna Șelaru în toți anii cât a trăit.

Înscrierile copiilor se fac pe website până la data de 07.08.2023 sau la locul de START (funcție de disponibilitate) pe 12 august 2023 până la ora 12:00 unde taxa de participare se poate achita doar în numerar (recomandăm folosirea în măsura în care este posibil, înscrierea pe website pentru evitarea aglomerației la data evenimentului).

În cazul grupurilor de copii ce fac parte din aceeași unitate de învățământ prezenți la eveniment însoțiți de către un cadru didactic sau o altă persoană delegată special de unitatea de învățământ, recomandăm ca aceștia să aducă și să pună la dispoziția organizatorilor tabelele cu toate datele de înregistrare ale copiilor, pe categorii de vârstă și sex, tabel care să cuprindă următoarele coloane:

• Numele și prenumele copilului

• Data nașterii.

• Numele și prenumele părintelui/tutorelui

• O coloană necompletată unde organizatorii vor nota numărul de concurs al copilului

Tabelul va avea consemnat 

• Numele și prenumele persoanei delegate și va fi semnat de către acesta.

• Însoțitorul/delegatul unității de învățământ va avea asupra sa tipărite și semnate pentru fiecare copil declarațiile de participare semnate de catre părinte/tutorele legal, declarație care se descarcă de pe acest site. 

Ridicarea kitului pentru copii cu numerele de concurs se face la data de 12 august, înainte de START, sau direct la înscriere pentru cei care se înscriu la data evenimentului, în intervalul orar 09:00-12:00, după finalizarea preluării kitului de către participanții la cursele adulților.

Pentru ridicarea kit-ului de concurs, este necesară depunerea declaraţiei pe proprie răspundere semnată de părintele/tutorele/reprezentantul legal care însoțește copilul la competiție.

STARTUL pentru cursele copiilor Profesor LIVIU MARINESCU se dă separat pentru fiecare din cele 2 curse*,

• 400 metri pentru copii cu vârsta pană la 10 ani împliniți la data evenimentului ora 12:15;

• 800 metri pentru copii cu vârsta peste 10 ani împliniți la data evenimentului, până la vârsta de 14 ani împliniți la data evenimentului ora 12:35;

Funcție de situația concretă din ziua evenimentului Startul in cursele copiilor Profesor LIVIU MARINESCU poate suferi modificări de oră de aceea recomandăm ca toți cei care doresc să participe să fie prezenți mai din timp la eveniment.

Cursele copiilor se vor desfășura pe lungimile stabilite în zona locului de START.

ATENȚIE!

Pentru înscrierile efectuate după data de 1 august 2023 organizatorii NU mai pot garanta primirea integrală a kit-ului de participare.

* Copiii cu vârsta peste 14 ani până la vârsta de 16 ani împliniți la data evenimentului, la cerere, pot participa la cursa de 4,2 km achitând taxa de participare corespunzatoare cursei punând la dispoziția organizatorilor declarațiile completate și semnate de către părintele/tutorele/reprezentantul legal care îl însoțește la ridicarea kitului și este prezent pe toată durata evenimentului la competiție.

Copiii cu vârsta peste 16 ani pot participa la cerere la cursa de 10 km achitând taxa de participare corespunzatoare cursei, punând la dispoziția organizatorilor declarațiile completate și semnate de către părintele/tutorele/reprezentantul legal care îl însoțește la ridicarea kitului și este prezent pe toată durata evenimentului la competiție.
Condiții ce trebuie îndeplinite de concurenți pentru a participa la competiție:

• Pentru probele Maraton 42,5 km  și Semimaraton - 21,25 km să aibă cel puțin 18 ani împliniți cel târziu pe 12.08.2023.

• Pentru proba de 10 km să aibe cel puțin 16 ani împliniți cel târziu pe  12.08.2023 .
• Pentru proba de 4,2  km să aibă cel puțin 14 ani împliniți cel târziu pe  12.08.2023 .

• Fiecare participant trebuie să aibă asupra sa un act de identitate în original, declarația de participare descărcată, completată și semnată.

•  Fiecare participant trebuie să fie de acord că participă pe propria răspundere, să completeze, să semneze (personal pentru cei peste 18 ani și prin intermediul părintelui/tutorelui/însoțitorului legal prezent la eveniment, pentru persoanele care participă la cursele de 4,2 km, respectiv 10 km și nu au împlinit 18 ani) și să predea declarația organizatorilor la ridicarea Kit-ului de participare, organizatoarii nefiind răspunzătoari pentru eventuale accidente sau alte prejudicii suferite de alergător în urma participării la această competiție.

NOTĂ:

Participanții care vor fi prezenți din SEARA zilei de 11 august pot să ridice Kitul in intervalul 18.00-21.00;

Pentru o cât mai eficientă desfășurare a evenimentului, asigurând și un climat de siguranță pentru toți cei prezenți, alergători, voluntari și organizatori RUGĂM pe toți cei care vor ridica Kit-urile de alergare în ziua de 12 august să respecte programul de ridicare a acestora, înainte de START, astfel:

 - în intervalul orar 06.30-07.45 au prioritate la ridicarea kit-ului participanții în cursa de MARATON;.

 - în intervalul orar 07.50 - 09,45 - au prioritate participanții din cursa de SEMIMARATON;

-  în intervalul orar 09.50 -10.45 au prioritate cei înscriși la cursa de CROS 10 Km; 

-  în intervalul orar 10.50 -11.15 - CROS 4,2;

ondiții ce trebuie îndeplinite de concurenți pentru a participa la competiție:

• Pentru probele Maraton 42,5 km și Semimaraton - 21,25 km să aibă cel puțin 18 ani împliniți cel târziu pe 12.08.2023.

• Pentru proba de 10 km să aibe cel puțin 16 ani împliniți cel târziu pe 12.08.2023.

• Pentru proba de 4,2 km să aibă cel puțin 14 ani împliniți cel târziu pe 12.08.2023.

• Să aibă asupra sa un act de identitate în original , declarațiile necesare descărcate, completate și semnate.

• Să fie de acord că participă pe propria răspundere, să completeze, să semneze (personal pentru cei peste 18 ani și prin intermediul părintelui/tutorelui/însoțitorului legal prezent la eveniment, pentru persoanele care participă la cursele de 4,2 km, respectiv 10 km și nu au împlinit 18 ani) și să predea declarația organizatorilor la ridicarea Kit-ului de participare, organizatoarii nefiind răspunzătoari pentru eventuale accidente sau alte prejudicii suferite de alergător în urma participării la această competiție.

NOTĂ:

Participanții care vor fi prezenți din SEARA zilei de 12 august pot să ridice Kitul in intervalul 18.00-21.00;

Pentru o cât mai eficientă desfășurare a evenimentului, asigurând și un climat de siguranță pentru toți cei prezenți, alergători, voluntari și organizatori RUGĂM pe toți cei care vor ridica Kit-urile de alergare în ziua de 13 august să respecte cu programul de ridicare a acestora, înainte de START, astfel:

 - în intervalul orar 06.30-07.45 au prioritate la ridicarea kit-ului participanții în cursa de MARATON;.

 - în intervalul orar 08.00-10.15 - au prioritate participanții din cursa de SEMIMARATON;

- în intervalul orar 10.15 -11.15 au prioritate cei înscriși la cursa de CROS 10 Km; 

- în intervalul orar 11.15-11.55 - CROS 4,2;

Echipament recomandat :

– încălţăminte de trail (se aleargă pe iarbă, pe potecă și drum de țară) ;

- un tricou de poliester (dacă se folosește alt tricou decât cel din kit-ul oferit) ;

- şapcă (opțional) ;

- ochelari de soare cu protecție UV (opțional);

Deoarece pot exista și anumite porțiuni în care iarba crescută să poată provoca zgârieturi, purtarea de jambiere sau șosete până în zona genunchiului, sau pantaloni de alergare lungi poate reprezenta o soluție ce va fi în sprijinul alergătorilor.

Obiectele personale ale participanților vor putea fi depozitate în zona de start, după ora 07.00, prin grija organizatorilor. Acestea vor putea fi ridicate după sosire, pe baza numărului de concurs.

Recomandăm să nu lăsați obiecte sau alte lucruri de valoare în bagaje.

Fiecare concurent va avea numar cu CIP de cronometrare.

Fiecare participant este rugat sa VALIDEZE treceriea prin fiecare Punct de Control și va purta numărul de alergare cu CIP-ul de cronometraj în partea din față pentru a putea fi citit de către arbitrii aflați în Punctele de Control si pe traseul de alergare.

Absența Validării atrage după sine DESCALIFICAREA.

În cazul în care din diverse motive un alergător este nevoit să abandoneze este rugat să se deplaseze către cel mai apropiat Punct de Control.

Clasamentul oficial va fi disponibil după cursă pe www.alergindumbrava.ro. și pe siteul www.my-run.ro

Fiecare alergător din toate probele de Maraton 42,5 km, Semimaraton 21,25 km, Cros 10 km și Cros de 4,2 km care va încheia cursa va primi medalie.

Cei care vor fi pe locul 1 la fiecare probă, Masculin și Feminin, vor primi diplome, cupe și cadouri oferite de colaboratori, parteneri și organizatori.

Ocupanții locurilor 1, 2 și 3 la Open și categoriile de vârstă vor primi cupe, diplome și cadouri oferite cu generozitate de sponsori și colaboratori.

Cei care se vor clasa pe locurile 1, 2, 3 la OPEN, masculin și feminin, vor fi premiați o singură dată.

Numar de locuri:
Adulti: Masculin și feminin

  4,2 km  200 locuri

   10 km  200 locuri

21,5 km  200 locuri

   43 km  200 locuri


Taxa de inscriere pentru toate cursele (4,2  km, 10 km, 21,25 km respectiv 42,5 km):

Happy Registration Days:
125 lei până la 31.05.2023 ora 24.00

140 lei de la 01.06 - până la data de 30.06 ora 24.00

160 lei de la 01.07 până la data de 07.08 ora 24.00

Data închidere înscrieri online 07.08 ora 24.00

Taxa de înscriere în ziua evenimentului 12 august 2023 cu plata numerar - doar dacă mai sunt locuri disponibile - 175 lei/persoană. 

COPII - băieții și fete
Numar de locuri:

  7-10 ani 400 m - 200 locuri;

11-14 ani 800 m - 200 locuri;

Taxe inscriere copiii:
Happy Registration Days:
50 lei până la 31.05.2023 ora 24.00

60 lei de la 01.06 - până la data de 30.06 ora 24.00

70 lei de la 01.07 până la data de 07.08 ora 24.00

Data închidere înscrieri online 07.08 ora 24.00

Taxa de înscriere în ziua evenimentului 12 august 2023 cu plata numerar - doar dacă mai sunt locuri disponibile - 75 lei/persoană.

Pentru a putea beneficia de Tricoul Tehnic si medalia de finisher recomandăm înscrierea înainte de data de 31 iulie 2023.

Pentru cei care se vor înscrie după această dată, inclusiv celor care se vor înscrie în ziua evenimentului (unde NU exista posibilitate de achitare cu card bancar, doar plătind în numerar), organizatorii vor putea oferi kit-ul de concurs cu tricou în limita disponibilităților.

Pentru plățile cu card sau prin virament, recomandăm ca plata să fie efectuată și confirmată până pe data de 01.08.2023.

Pentru operativitate pentru cei care achită taxa de participare prin transfer bancar la ridicarea kit-ului vă recomandăm să aveți posibilitatea punerii la dispoziție a documentului de plată (copie pe telefonul mobil sau chiar foaia de varsamânt) .

Recomandăm plata cu cardul, unde procesarea este securizată după achitare se confirmă plata automat!


KIT-ul de concurs conține: tricou tehnic, numar de concurs, cronometrare, declaratie de participare,  masă, apa plată și produse de hidratare, batoane proteice,  fructe, alimente, cadouri, materiale oferite de organizatori si sponsori.
Medalia de finisher se primește la sfarsitul cursei după trecerea liniei de sosire.

Toți cei prezenți vor putea să se bucure de un recital muzical oferit de către virtuozi ai locurilor noastre dar și de invitați surpriză.

La eveniment avem invitați campioni ai curselor de alergare dar și sportivi/alergători recunoscuți în România care au reprezentat țara noastră și au adus medalii de la marile competiții sportive mondiale și olimpice, campioni care vor fi cu noi la acest eveniment cu care cei prezenți au ocazia să realizeze fotografii care vor putea fi amintiri de neuitat.

Înscrierea la fața locului nu garantează obtinerea unui kit complet (pot lipsi tricoul tehnic "Zâmbeșteeee!!!!" și medalia).

Înscrierile se fac până pe 07 august 2023 online (sau până la ocuparea locurilor pentru fiecare cursă) și pe 12 august 2023 la fața locului în limita locurilor disponibile cu achitarea taxei de participare doar în numerar.
Pentru cei înscriși după 31 iulie ora 24.00 nu se mai garantează primirea tuturor componentelor KIT-ului de participare.

www.alergindumbrava.ro/inscrieri

Toți alergătorii de la cursele pentru adulți și copii care au domiciliul în localitățile aparținând comunei Șelaru, după competarea înscrierii vor contacta prin Watsap/email/telefon organizatorii pentru primirea de informatii suplimentare legate de modul de achitare a taxei de participare.

Ofertă specială valabilă până la 15 iulie 2023 ora 24.00.
Pentru înscrieri multiple (grup de minim 5 persoane – a 6-a gratis).

În situația înscrierilor de grupuri mai mari de 5 persoane - validarea persoanei care beneficiază de gratuitate se face doar după trimiterea prin email organizatorilor pe adresa:
glogoveanu2018@gmail.com 
a listei cu cele 5 persoane înscrise, data înscrierii, cursele la care sunt înscrise si dovada achitării taxei de participare pentru fiecare din cei 5 membri ai grupului, din care să reiasă faptul că toți cei 5 s-au înregistrat intr-un interval de 1-3 zile și au achitat taxa de participare.
Cea de a 6-a persoană, care beneficiază de gratuitate, este persoana care se înregistrează pe site fără să achite taxa de participare și care v-a trimite emailul în care solicită validarea inscrierii.
Eventual, pentru confirmare puteți suna la 0724616087.

Cu autovehicule proprietate personală din direcția București pe A1/E81 până la:

 • KM 50 (imediat după OMV) - ieșirea spre Corbii Mari, pe DJ711A, DN61, DJ701,DJ611, prin localitățile CorbiiMari-Vadu Stanchi-Gratia-Sârbenii de Jos-Sârbeni-Glogoveanu - la Grădinița Glogoveanu se virează la dreapta      https://maps.app.goo.gl/EKFpXpUXcua6hYf96
 • KM 70 ieșirea spre Ghimpați, pe DJ611 și DC86, prin localitățile Petrești (la intersecție se ține dreapta) spre Vișina-Fierbinți-Șelaru-Glogoveanu, inainte de Grădinița Glogoveanu se virează la  stânga **                                                https://maps.app.goo.gl/jN2bMiUtuXmUNF4dA  

Pentru cei care vin din direcția Târgoviște-Găești sau dinspre Pitești, de la Petrești urmați același traseu**. 

Parcarea autovehiculelor va fi permisă în zona de Start/Sosire în spațiul delimitat de catre organizatori.

ATENȚIE - de la ieșirea din satul Glogoveanu, se virează la dreapta  pe un drum specific drumurilor de țară și pe islazul satului (aproximativ 1 km).

Pentru participanții la eveniment (concurenți-voluntari-susținători-simpatizanți) care nu dispun de mijloace de transport, va rugam sa ne sunati pentru a cauta impreuna cea mai buna solutie prin care sa puteti ajunge la eveniment.

Persoana de contact:

 • Dan Zarafin, tel 0724616087, 
 • glogoveanu2018@gmail.com

În localitățile învecinate NU există pensiuni sau alte spații de cazare, doar cei din zonă pot apela la cunoștințe și rude unde pot să găsească locuri de cazare.

Vă așteptăm pe toți cei cărora vă place sa petreceți o noapte în natură, sub cerul înstelat cu cortul personal.

Nu se plătește taxa de campare și există spațiu suficient.