Regulament

Regulament

ALERG ÎN DUMBRAVA este organizat de Asociația Alerg în Dumbrava și Asociația Mia’s Children și se desfășoară în ziua de 9 august 2020 în Comuna Ștefan Cel Mare, localitatea Glavacioc, Județul Argeș.

Programul evenimentului cuprinde curse de alergare pentru adulți și copii.

Traseul este unul accesibil, fără dificultăți și cuprinde în cea mai mare parte a lui un peisaj extrem de frumos, în jurul Mănastirii Glavacioc, prin lunca pârâului cu același nume, pe islaz, pe ulițele satului Glavacioc, pe langă lacul cu nuferi și fântâna mănăstirii, suprafața de alergare fiind una specifică alergării fără dificultăți, fără să cuprindă asfalt sau șosea din beton, cea mai mare parte fiind pe iarbă. 

Participanții la Competiție sunt obligați să respecte termenii și condițiile din prezentul Regulament Oficial al Competiției (denumit în continuare “Regulament Oficial”).

Regulamentul Oficial este întocmit și va fi făcut public conform legislației aplicabile în România, fiind disponibil în mod gratuit oricărui solicitant, pe site-ul alergindumbrava.ro și la locul de desfășurare a Competiției.

Prin participarea la această Competiție, concurenții sunt de acord să respecte și să se conformeze tuturor prevederilor, termenilor și condițiilor prezentului Regulament Oficial și ale legislației în vigoare aplicabile și să semneze declarația pe proprie răspundere pusă la dispoziție de către Organizatori cu ocazia înscrierii, precum și în ziua concursului, la momentul validării înscrierii.

12. CAUZA CARITABILĂ

Cauza socială a evenimentului sportiv „Alerg în Dumbrava”este sprijinirea Asociației Mia's Children, organizație care prin forțe proprii și cu sprijinul necondiționat al oamenilor cu suflete mari, a ajutat și continuă să ajute zeci de copii să primească identitate, să crească și aibă acces la educație.

Probe:

 • Semimaraton – 21,1 km (6 ture)
 • Cros – 10,5 km (3 ture)
 • Cursă populară 3,5 km (1 tură)
 • Curse pentru Copii

Alergare pe grupe de vârstă*

 • 7-10 ani 400 m
 • 11-14 ani: 800 m

* Copiii cu vârsta peste 14 ani pînă la vârsta de 16 ani pot participa la cursa de 3,5 km CU ACHITAREA TAXEI DE PARTICIPARE,pe baza declarației completate și semnate de către părintele/tutorele/reprezentantul legal care însoțește copilul și este prezent pe toată durata evenimentului la competiție.

* Copiii cu vârsta peste 16 ani pot participa la cursa de 10,5 km CU ACHITAREA TAXEI DE PARTICIPARE,pe baza declarației completate și semnate de către părintele/tutorele/reprezentantul legal care însoțește copilul și este prezent pe toată durata evenimentului la competiție.

Categorii: Masculin și Feminin.

Numărul maxim de participanți la cursele adulților: 700.

 • 3,5 km 300 locuri
 • 10,5 km 200 locuri
 • 21,1 km 200 locuri

Timpi Limită

 • Semimaraton: 3 ore;
 • Cros 10 km: 1 oră și 30 minute;
 • Cros 3,5 km: 30 minute.

Competiția va avea loc în ziua de duminică, 9 august 2020, localitatea Glavacioc, Comuna Ștefan Cel Mare, județul Argeș.

Startul la toate probele: Semimaraton (21 km), Cros 10,5 km și Cros 3,5 km  se va da, eșalonat.în ordinea Semimaraton 21 km, Cros 10,5 km si Cros 3,5 km pentru toate cursele din același loc, islazul din vecinătatea localității Ștefan Cel Mare.

Startul probeleor de cros 10,5 Km si 3,5 km va avea loc la ora 10.15.

Accesul la locul de START fiind din drumul judetean 659 de langă Brutăria din Ștefan Cel Mare.

Ora de start este 09.30.

Competiția se va încheia în același loc la ora 14:30.

Cursele copiilor va avea loc în aceeași zi începând cu ora 12:45.

Între orele 11:30-13:30 toti participanții la cursele pentru adulți care vor trece linia de sosire vor putea să-și “reîncarce bateriile” servind din bucatele puse la dispoziție de organizatori

Festivitatea de premiere se va desfășura începând cu ora 13:30.

Concurenții trebuie să fie prezenți în ziua de 9 august 2020, cel mai târziu la ora 09.00, în zona de START/SOSIRE/RIDICARE KIT-uri  diametral opus față de Mănăstirea Glavacioc unde se vor face ultimele precizări legate de curse.

Locul de START/SOSIRE/Ridicare Kit-uri este pe islazul de la marginea de Est a localitatii Ștefan cel Mare la aproximativ 300 metri distanță de la DJ 659.

Accesul pe jos/masina este din DJ659 dupa intrarea in localitatea Ștefan cel Mare venind din directia Șelaru, pe partea stângă imediat după intersecția cu DC446 care leagă localitățile Ștefan cel Mare și Glavacioc, exact in locul unde se organizeaza Târgul de la Ștefan cel Mare..

Ședința tehnică are loc la ora 09.00 (10 minute)  și v-a fi urmată de programul special de încălzire de 15 minute.

Înainte de începerea cursei se va intona Imnul României.

TRASEUL ȘI PUNCTELE DE PE TRASEU

Competiția se va desfășura pe un traseul marcat de către organizatori.si va urma lunca rîului Glavacioc, islazul dintre localitățile Ștefan cel Mare și Glavacioc, pădurea din spatele Mănăstirii Glavacioc si 2 ulițe din satul Glavacioc

Startul/Sosirea vor va avea loc pentru toate probele in zona de ridicare kit--uri pe islazul din imediata vecinătate a localitatii ȘTEFAN CEL MARE.

Se va pleca eșalonat la ora 09.30, în ordinea: Semimaraton 21km (09.30), Cros 10,5 km (10.15) și la final Cros 3,5 km (10.30) de la locul de start amenajat pe islazul aflat in partea de est a localitatii Ștefan cel Mare, se va traversa podetul de peste râul Gglavacioc, se va continua pe marginea islazului aproximativ 300 de metri in ușoară urcare, se va vira la stanga pe pasune si se continua pe drumul ce desparte terenurile cultivate cu vii, pomi fructiferi, porumb, etc.

Se va continua pe poteca pana la lanul cultivat cu porumb, se va alerga pe poteca amenajata si marcata cu banda de catre organizatori urmand indicatiile arbitrilor de la fata locului.

Traseul va ocoli lanul de porumb și va coborî pe lunca pe lângă gardul gospodăriilor din zona urmarind marcajul, se va traversa râul către pe terenul Glavacioc, urmând ca imediat după să se vireze la dreapta și să se intre pe poteca din paduricea aflată pe partea de nord a Mănastirii Glavacioc.

Tot timpul alegătorii vor urmari marcajele aflaet pe traseu si vor respecta indicatiile arbitrilor.

La ieșirea de pe poteca din pădure se va vira spre stanga se va traversa ultima data râul Glavacioc.

În această zonă se va afla și punctul de hidratare.

Se va continua alergarea prin satul Glavacioc, pe strada Preot Ilie Diaconecu, la capătul ei se virează la stanga pe DC446 - pe strada Vlad Vodă Călugărul, pe partea dreaptă veti vedea o Troiță, se continua aproximativ 250 de metri pe aceasta strada catre Vest si aproape de iesirea din localitatea Glavacioc se vireaza la stanga pe strada Inv. Nicolae Nutescu foarte scurta la capatul ei continuuind spre stanga pe pașunea dintre case si lanurile de porumb, se urmareste traseul marcat si poteca cat mai sproape de lanul de porumb pana la intrarea pe islaz.

Se coboara pe langa albia raului Glavacioc, pe malul stang si se continua alergarea pana la locul de START/SOSIRE.

Pe toată lungimea traseului de alergare sportivii vor respecta indicatiile arbitrilor si vor urmari marcajul  aflat la vedere.

Alergatorii care vor încălca indicațiile arbitrilor sau se vor abate de la traseul de alergare vor fi DESCALIFICATI.

Ridicarea kitului de concurs poate fi făcută astfel:

Participanții care vor fi prezenți și la evenimentele culturale si FOCUL DE TABĂRĂ din 08 august pot să ridice Kitul in intervalul 18.00-20.00;

Concurenâii care nu vor ridica kitul in data de 08 august pot sa-l ridice la data de 9 august, înainte de START, în intervalul orar 07.00-09.00.

Incepînd de la această ediție cursele copiilor vor purta numele Profesor LIVIU MARINESCU..

Înscrierile copiilor se fac pe website sau la locul de START până pe 9 august 2020, ora 12:00 (recomandăm folosirea în măsura în care este posibil, înscrierea pe website pentru evitarea aglomerației la data evenimentului). 

Pentru inscrierile din ziua CONCURSURILOR de la locul de start organizatorii nu mai pot garanta primirea integrala a kit-ului de participare.

Ridicarea kitului pentru copii cu numerele de concurs se face la data de 9 august, înainte de START, sau direct la înscriere pentru cei care se înscriu la data evenimentului, în intervalul orar 09.00-12.00.

Pentru ridicarea kit-ului de concurs, este necesară depunerea declaraţiei pe proprie răspundere semnată de părinle/tutorele/reprezentantul legal care însoțește copilul la competiție.

Aceasta se complează la faţa locului.

STARTUL pentru cursele copiilor Profesor LIVIU MARINESCU se dă separat pentru fiecare din cele 2 curse*,

 • 400 metri pentru copii cu vârsta pană la 10 ani împliniți la data evenimentului ora 12.45;
 • 800 metri pentru copii cu vârsta peste 10 ani împliniți la data evenimentului, până la vârsta de 14 ani împliniți la data evenimentului ora 12.50;

Funcție de situația concretă din ziua evenimentului Startul in cursele copiilor Profesor LIVIU MARINESCU poate suferi modificări de oră de aceea recomandăm ca toți cei care doresc să participe să fie prezenți mai din timp la eveniment.

* Copiii cu vârsta peste 14 ani până la vârsta de 16 ani împliniți la data evenimentului pot participa la cursa de 3,5 km pe baza declarației completate și semnate de către părintele/tutorele/reprezentantul legal care îl însoțește și este prezent pe toată durata evenimentului la competiție.

* Copiii cu vârsta peste 16 ani pot participa la cursa de 10,5 km pe baza declarației completate și semnate de către părintele/tutorele/reprezentantul legal care îl însoțește și este prezent pe toată durata evenimentului la competiție.

Cursele copiilor se vor despasura pe lungimile stabilite în zona locului de START.

Organizarea evenimentului revine grupului de inițiativă Alerg în Dumbrava în colaborare cu Asociația Mia’s Children.

În timpul probelor competitive, în zonele start/sosire și pe traseul de alergare, vor exista puncte de revitalizare unde concurenții se pot alimenta cu apă, băutura izotonică, fructe, etc.

Pe durata desfășurării competiției, participanții nu pot părăsi traseul de alergare și nici nu îl pot schimba, prin scurtare sau alegerea de trasee alternative. Participanții care renunță la cursă pe parcursul alergării vor fi preluați de organizatori și conduși la punctele de control, unde arbitrii de traseu le vor înregistra abandonul.

Competiția va beneficia de prezența de personal medical specializat și a unei ambulanțe.

Temperatura probabilă: 25 – 35°C. Este obligatorie folosirea de echipament adecvat alergării la temperatura și condițiile meteorologice specifice perioadei de desfășurare a competiției.


Organizatorii se obligă, de asemenea, să respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protecția datelor cu caracter personal.

Ca atare, Organizatorii se angajează să păstreze confidențialitatea datelor cu caracter personal ale participanților/câștigătorilor la prezenta Competiție și să le utilizeze conform prezentului Regulament Oficial, al declarației participanților pe propria răspundere și legislației în vigoare.

Concurenților le este interzisă aruncarea oricăror resturi, gunoaie în zona de desfășurare a competiției sub sancțiunea descalificării din competiție. Aceștia vor putea folosi fie coșurile de gunoi amplasate pe traseu, fie sacii menajeri puși la dispoziție de către organizatori în zonele start/sosire și de hidratare. Organizatorii vor asigura la terminarea evenimentului eliminarea deșeurilor și depunerea acestora în zonele special amenajate.

De asemenea, ei își rezerva dreptul de a modifica prezentul Regulament până la data începerii competiției, cu obligativitatea anunțării modificărilor intervenite pe site și la locul de desfășurare a competiției.

Condiții ce trebuie îndeplinite de concurenți pentru a participa la competiție:

 1. Pentru proba de Semimaraton - 21,1 km să aibă cel puțin 18 ani împliniți cel târziu pe 09.08.2020.
 2. Pentru proba de 10,5 km să aibe cel puțin 16 ani împliniți cel târziu pe  09.08.2020..
 3. Pentru proba de 3,5 km să aibe cel puțin 14 ani împliniți cel târziu pe  09.08.2020.
 4. Să aibă asupra sa un act de identitate în original.
 5. Să fie de acord că participă pe propria răspundere, să completeze, să semneze (personal pentru cei peste 18 ani și prin intermediul părintelui/tutorelui/însoțitorului legal prezent la eveniment, pentru persoanele care participă la cursele de 3,5 km, respectiv 10,5 km și nu au împlinit 18 ani) și să predea declarația organizatorilor la ridicarea Kit-ului de participare, organizatoarii nefiind răspunzătoari pentru eventuale accidente sau alte prejudicii suferite de alergător în urma participării la această competiție.

NOTĂ:

Participanții care vor fi prezenți și la evenimentele culturale si FOCUL DE TABĂRĂ din 08 august pot să ridice Kitul in intervalul 18.00-20.00;

Concurenâii care nu vor ridica kitul in data de 08 august pot sa-l ridice la data de 9 august, înainte de START, în intervalul orar 07.00-09.00.

Echipament recomandat :

– încălţăminte de trail (se aleargă pe iarbă, pe potecă și drum de țară) ;

- un tricou de poliester (dacă se folosește alt tricou decât cel din kit-ul oferit) ;

- şapcă (opțional) ;

- ochelari de soare cu protecție UV (opțional);

Obiectele personale ale participanților vor putea fi depozitate în zona de start, după ora 07.00, prin grija organizatorilor. Acestea vor putea fi ridicate după sosire, pe baza numărului de concurs.

Recomandăm să nu lăsați obiecte sau alte lucruri de valoare în bagaje.

Organizatorii caută cea mai bună soluție pentru realizarea cronometrării și afișării timpilor de alergare în timp real. Punctele de control adiționale vor fi plasate de-a lungul traseului, fără a fi semnalizate. Alergătorii care nu vor trece prin punctele de control vor fi descalificați automat. Fiecare alergător este responsabil pentru propria securitate. Recomandăm să se alerge în coloană în cele 2-3 locuri de maxim 100 de metri lungime fiecare, acolo unde terenul impune acest lucru și pe partea dreapta a drumului pe tronsoanele în care se aleargă prin localitate. Este responsabilitatea fiecărui participant să poarte numărul de concurs în partea din față la vedere. Participanții la competiție cu numere de concurs lipsă vor fi descalificați. Pentru departajarea concurenților care vor trece linia de sosire în același timp, organizatorii vor analiza și înregistrările cu camerele video.

Clasamentul oficial va fi disponibil după cursă pe www.alergindumbrava.ro.

Fiecare alergător din probele de Semimaraton 21,1 km, Cursa 10,5 km și Cursa de 3,5 km care va încheia cursa va primi medalie.

Cei care vor fi pe locul 1 la fiecare probă, Masculin și Feminin, vor primi diplome, cupe, sume de bani și cadouri, astfel:

Locul 1 Semimaraton Masculin și Feminin 350 lei

Locul 1 Cursa de 10,5 km Masculin și Feminin 250 lei

Locul 1 Cursa de 3,5 km Masculin și Feminin 150 lei

Plata premiilor in bani va fi făcută în conturile pe care câștigătorii le vor comunica prin email la adresa glogoveanu2018@gmail.com în maxim 3 zile de la eveniment.

In situatia in care castigatorii doresc sa doneze premiile in bani catre Mia's Children, organizatorii pot face plata pentru acei câștigători, direct către Asociația Mia's Children.

În această situație îi rugam pe aceștia sa ne anunțe despre acest demers prin email la adresa glogoveanu2018@gmail.com.

Ocupanții locurilor 1,2 și 3 la Open și categoriile de vărstă vor primi cupe, diplome și cadouri oferite cu generozitate de sponsori și colaboratori.

Cei clasați pe locurile 1,2,3 la categorii de vârstă, vor primi cupe, diplome și cadouri pentru categoriile de vârstă doar pentru categoriile de varsta unde la competiție vor încheia cursa minim 10 concurenți.

Dacă la o categorie de vârstă vor fi mai putin de 10 finalisti organizatorii isi rezerva dreptul de a premia doar ocupantii 9locurilor 1 la categoria respectiva.

Taxe inscriere pentru cursele de 3,5 km, 10,5 km și 21,1 km:

 • 80 lei pana la data de 31.03 ora 24.00
 • 100 lei pana la data de 31.05 ora 24.00
 • 120 lei pana la data de 05.08 ora 24.00

Data închidere înscrieri online 05.08 ora 24.00

Taxa inscriere în ziua evenimentului 9 august 2020 cu plata doar numerar - daca mai sunt locuri disponibile - 130 lei/persoană. 
La Copii o sa fie aceleași curse ca anul trecut, băieți și fete:
 • 7-10 ani 400 m - 200 locuri;
 • 11-14 ani 800 m - 300 locuri;
Taxe inscriere pentru copii:
 • 30 lei pana la data de 31.03 ora 24.00
 • 40 lei pana la data de 31.05 ora 24.00
 • 50 lei pana la data de 05.08 ora 24.00
Data închidere înscrieri online 05.08 ora 24.00
Taxa inscriere în ziua evenimentului 09 august 2020 cu plata doar numerar - daca mai sunt locuri disponibile - 60 lei/copil.

Pentru a putea beneficia de Tricoul Tehnic si medalie de finisher recomandăm înscrierea înainte de data de 15 iulie 2019.

Pentru cei care se vor înscrie după această dată, inclusiv celor care se vor înscrie în ziua evenimentului (unde NU exista posibilitate de achitare cu card bancar, doar plătind cash), organizatorii vor putea oferi kit-ul de concurs cu tricou în limita disponibilităților.

Pentru plățile cu card sau prin virament, recomandăm ca plata să fie efectuată și confirmată până pe data de 1.08.2020.

Cei care fac plata dupa această dată vor avea obligatoriu cu ei la ridicarea kit-ului si documentul original de plată.

Recomandăm plata cu cardul, unde procesarea este securizată.

KIT-ul de concurs conține: tricou tehnic, numar de concurs, declaratie de participare, cupon masă, apa plată și produse de hidratare, fructe, alimente, cadouri, pliante oferite de organizatori si sponsori. Medalia de finisher se primește la sfarsitul competiției la linia de sosire.

Toți cei prezenți vor putea să se bucure de un recital muzical oferit de către virtuozi ai locurilor noastre dar și de invitați surpriză.

La eveniment avem invitați campioni ai curselor de alergare dar și mari sportivi ai României care au reprezentat țara noastră și au adus medalii de la marile competiții sportive mondiale și olimpice, campioni care vor fi cu noi la acest eveniment cu care cei prezenți au ocazia să realizeze fotografii care vor putea fi amintiri de neuitat.

Înscrierea la fața locului nu garantează obtinerea unui kit complet (fară tricou tehnic/medalie).

Înscrierile se fac până pe 05 august 2020 online (sau până la ocuparea locurilor pentru fiecare categorie) și pe 9 august 2020 la fața locului, însă pentru cei înscriși după 05 august nu mai garantăm primirea tuturor componentelor KIT-ului de participare.. 

www.alergindumbrava.ro/inscrieri.

Participanții la cursele pentru adulți care încheie cursa la Alerg în Dumbrava și care în perioada 12 august 2019 - 09 august 2020 s-au clasat pe locul 1 la OPEN la proba pentru care se înscriu precum și alergătorii clasați pe podium în aceeași perioadă (locurile 1, 2, 3 la categoria de vârstă sau open) la MARATON sau curse mai lungi, participanți la una din probele Alerg în Dumbrava, la finalul cursei Alerg în Dumbrava, dacă doresc, pot solicita contravaloarea taxei de participare, (dacă nu doresc ca banii să fie donați Asociației Mia’s Children).

Toți alergătorii de la cursele pentru adulți care au domiciliul în localitățile aparținând comunelor Ștefan Cel Mare și Șelaru, dupa competarea inscrierii vor contacta prin email organizatorii pentru primirea de informatii suplimentare legate de taxa de participare.

Oferte speciale pentru înscrieri multiple (grup de minim 5 persoane – a 6-a gratis).

In situația inscrierilor de grupuri mai mari de 5 persoane - validarea persoanei care beneficiazaă de gratuitate se primeste doar dupa trimiterea prin emailul organizatorilor glogoveanu2018@gmail.com a datelor persoanelor inscrise cu dovada achitarii taxei de participare pentru toti membri grupului.

Cu autovehicule proprietate personală din direcția București pe A1/E81 până la:

 • KM 50 (imediat după OMV) - ieșirea spre Corbii Mari, pe DJ711A, DN61, DJ701,DJ611, DC86, prin localitățile CorbiiMari-Vadu Stanchi-Gratia-Sârbenii de Jos-Sârbeni-Glogoveanu-Șelaru-Ștefan cel Mare;
 • KM 70 ieșirea spre Ghimpați, pe DJ611 și DC86, prin localitățile Petrești (la intersecție se ține dreapta) spre Vișina-Fierbinți-Șelaru-Ștefan cel Mare;**

Pentru cei care vin din direcția Târgoviște-Găești sau dinspre Pitești, de la Petrești urmați același traseu**. 

Parcarea autovehiculelor va fi permisă în zona de Start/Sosire până la ora 08.30 în spațiul delimitat de catre organizatori.

Pentru participanții la eveniment (concurenți-voluntari-susținători-simpatizanți) care nu dispun de mijloace de transport, va rugam sa ne sunati pentru a cauta impreuna cea mai buna solutie prin care sa puteti ajunge la eveniment.

Persoana de contact:

In localitatile invecinate NU exista pensiuni sau alte spatii de cazare, doar cei din zona pot apela la cunostinte si rude unde pot sa gaseasca locuri de cazare.
Vă alteptăm pe toti cei carora vă place sa petreceti o noapte in natura, sub cerul instelat cu cortul personal.
Nu se plătește taxa de campare și există spațiu suficient.

Accesul in zona